30. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné ravioli s hovězím ragú a šalvějí. Tento bohatý a chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři plnou italských chutí. Sledujte jednoduché kroky a uvařte si domácí ravioli jako profesionál. Vaše chuťové buňky vám za to budou velmi vděčné!
Suroviny
- 250g hovězího mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatového protlaku
- čerstvá šalvěj
- 250g ravioli těstovin
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi zpěníme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme hovězí mleté maso a smažíme dozlatova.
- Přilijeme rajčatový protlak a necháme provařit asi 15 minut.
- V hrnci uvaříme ravioli těstoviny podle návodu na obalu.
- Do hotového ragú přidáme nasekanou šalvěj a dochutíme solí a pepřem.
- Ravioli scedíme a podáváme se šalvějovým hovězím ragú.