30. 9. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganské lasagne s čerstvými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo italské kuchyně s twistem: Veganské lasagne s čerstvými bylinkami! Tento lákavý recept přináší neodolatelnou kombinaci svěžích bylinek, bohaté rostlinné omáčky a lahodných veganských sýrů. Vhodné pro vegany i milovníky zdravé kuchyně. Připravte si doma toto výživné jídlo, které potěší každého gurmána!

Suroviny

  • 12 listů veganských lasagní (bezvaječné)
  • 400g mletého sojového masa
  • 1 litr veganské bešamelové omáčky
  • 1 velký plechovka krájených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 200g mraženého špenátu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150g veganského sýra (nastrouhaného)
  • Freské bylinky: bazalka, tymián, rozmarýn
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Na panvici ohřejte olivový olej a restujte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte mleté sojové maso a restujte, dokud není plně vařené.
  3. Přimíchejte krájená rajčata, osořte a opepřete dle chuti. Povarte asi 10 minut, dokud omáčka nezeštíhne.
  4. Paralelně rozmrazte špenát a vymačkejte z něj vodu. Smíchejte špenát do části bešamelové omáčky.
  5. Předehřejte troubu na 180°C.
  6. Do pekáčku vrstvíte: Trochu rajčatové omáčky, lasagnové listy, špenát s bešamelem, mleté maso, posypeme nasekanými bylinkami a kousek nastrouhaného sýra. Opakujte dokud nejsou suroviny vyčerpány.
  7. Poslední vrstva by měla být bešamel s bylinkami a sýrem.
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut, než se povrch zazlátne.
  9. Před podáváním nechte lasagne chvíli odpočinout.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *