30. 9. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Croque Monsieur s hořčicí
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku francouzské kuchyně s twistem! Vyzkoušejte náš recept na Croque Monsieur s hořčicí – křupavý toast obalený výtečně rozpečeným sýrem a šunkou, obohacený pikantním nádechem hořčice. Ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto lahodného sendviče, který si získá vaše chuťové buňky. Nečekejte a připravte si Croque Monsieur s hořčicí dnes!

Suroviny

  • 4 plátky bílého pečiva (např. toastový chléb)
  • 2 plátky šunky
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra (např. Gruyère nebo Emmental)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 vejce (volitelné, pro Croque Madame verzi)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  • Chlebové plátky lehce opečeme na pánvi nebo toustovači, aby byly křupavé.
  • Na každý plátek chleba jemně namažeme trochu másla.
  • Na dva plátky chleba rovnoměrně rozetřeme dijonskou hořčici.
  • Na hořčicí potřené plátky položíme plátek šunky a posypeme polovinou strouhaného sýra.
  • Pokryjeme druhým plátkem chleba, máslovou stranou dolů, a vršek sendviče jemně potřeme zbylým máslem.
  • Sandviče vložíme zpět do pánve nebo na gril a pečeme z obou stran, dokud nejsou zlaté a sýr se nerozteče.
  • Pro variantu Croque Madame můžete na každý sendvič opatrně rozlomit vejce a smažit, dokud bílek není pevný, ale žloutek ještě měkký.
  • Croque Monsieur podáváme horký, osolený a opepřený podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *