29. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákové „pizzaiola“ se sójovým salámem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš zdravý recept na květákovou „pizzaiolu“ s křupavým sójovým salámem. Tato lahodná a lehká variace klasické pizzy potěší nejen vegetariány. Sójový salám dodává jídlu pikantní chuť a květák nahrazuje tradiční těsto. Navíc je příprava velmi jednoduchá a rychlá. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento chutný pokrm i vy!

Suroviny

  • 1 menší hlava květáku
  • 200 g sójového salámu
  • 400 g rajčat
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na začátku si připravíme květák – rozdělíme ho na menší růžičky a vaříme je v osolené vodě až do měkkosti.
  2. Mezitím si připravíme omáčku – na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. K rajčatům přidáme nakrájený sójový salám a restujeme ho na pánvi spolu s cibulí a česnekem.
  4. Přidáme rajčata na pánvi a restujeme, dokud nevznikne hustá omáčka.
  5. Vykvařený květák rozetřeme na plech a přendáme na něj omáčku se sójovým salámem.
  6. Před zapékáním můžeme posypat oreganem a čerstvě mletým pepřem.
  7. Pizza se peče v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud není zlatavá.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *