29. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné libanonské jídlo Kibbeh s nádivkou z mletého masa, které je plné pikantních a aromatických chutí. Tento recept vás okouzlí svou jedinečnou kombinací koření a jemné chuti masa, které je zakryté křupavou capicí. Nechte se unést tímto lahodným tradičním jídlem!
Suroviny:
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého pepře
- Soľ a olej
Postup:
- Nejprve si připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi s olejem.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud masa neztuhnou.
- Přidáme bulgur a koření. Dochutíme solí.
- V misce smícháme mleté maso, bulgur a koření.
- Teď se připravíme na tvarování mičud a pečení. V hrnci přivedeme k varu vodu a necháme vařit.
- Mezitím těsto na kibbeh tvarujeme do středních velkých koulí a přidáme nádivku.
- Placky zabalíme s nádivkou a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 25 minut, dokud nejsou kibbeh hotové.
- Hotové kibbeh můžeme servírovat s jogurtem, zeleninovým salátem nebo chlebem.