29. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponataểm
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata je klasický italský recept plný chutí a vůní Sicílie. Tato zeleninová směs s baklažány, rajčaty, cibulí, kapary a olivami je skvělá jako příloha k masu nebo jako samostatné jídlo. Naučte se připravit své vlastní lahodné sicilské caponata díky našemu snadnému receptu!

Suroviny:

  • 2 baklažány
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 100g černých oliv
  • 2 lžíce kaparů
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička octa
  • Soľ, pepř a čerstvý bazalka podle chuti

Postup:

  1. Baklažány nakrájejte na malé kousky, osolte a nechte je odstát asi 30 minut. Poté je opláchněte a osušte.
  2. Cibuli nakrájejte na plátky a osmažte na pánvi s olivovým olejem. Přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte chvíli restovat.
  3. Přidejte nakrájené baklažány a restujte je, dokud nezměknou.
  4. Přidejte nakrájené papriky, olivy a kapary. Po chvíli přidejte na kostičky nakrájená rajčata, cukr a ocet.
  5. Vše vařte do změknutí rajčat a dochuťte solí, pepřem a nasekaným bazalkou.
  6. Caponatu podávejte teplou nebo studenou jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *