29. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Indický rajčatový dhal se špenátem je lahodné a zdravé vegetariánské jídlo plné exotických koření a chutí. Tento recept je snadný na přípravu a skvělý způsob, jak ochutnat tradiční indickou kuchyni. Podívejte se, jak připravit toto lahodné jídlo krok za krokem a dopřejte si lahodnou chuť Indie přímo doma.
Suroviny
- 1 hrnek červených čoček
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 400g plechovka rajčat
- 200g špenátu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Čočky si předem namočte do vody na cca 30 minut.
- V hrnci si rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte kurkumu, kmín a koriandr a osmažte asi 1 minutu.
- Přidejte rajčata s šťávou z plechovky a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte namočené čočky a nechte vařit dalších 15 minut nebo dokud nejsou měkké.
- Přidejte nasekaný špenát a nechte vařit asi 5 minut, dokud se špenát zmenší.
- Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.