29. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné ragu bolognese s červeným vínem, které dodává tomuto klasickému italskému jídlu bohatou a příjemnou chuť. S tímto receptem si můžete dopřát luxusní večeři plnou chuti a vůně. Sledujte postup a připravte si lahodnou domácí verzi tohoto tradičního pokrmu.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 větší stonka řapíkatého celeru
  • 400 g krájených rajčat z plechovky
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení
  • 400 g vařených těstovin (např. tagliatelle)
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, stroužky česneku, na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájený celer.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud neztuhne.
  3. Přilijeme červené víno a necháme vařit, dokud alkohol nevypaří.
  4. Přidáme nasekané rajčata z plechovky, hovězí vývar, oregano, bazalku, cukr, sůl a pepř.
  5. Necháme ragu vařit na mírném ohni asi hodinu, občas promícháváme.
  6. Hotové ragu podáváme s vařenými těstovinami a posypeme parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *