29. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné ragu bolognese s červeným vínem, které dodává tomuto klasickému italskému jídlu bohatou a příjemnou chuť. S tímto receptem si můžete dopřát luxusní večeři plnou chuti a vůně. Sledujte postup a připravte si lahodnou domácí verzi tohoto tradičního pokrmu.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 větší stonka řapíkatého celeru
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 250 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- 400 g vařených těstovin (např. tagliatelle)
- parmezán na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli, stroužky česneku, na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájený celer.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud neztuhne.
- Přilijeme červené víno a necháme vařit, dokud alkohol nevypaří.
- Přidáme nasekané rajčata z plechovky, hovězí vývar, oregano, bazalku, cukr, sůl a pepř.
- Necháme ragu vařit na mírném ohni asi hodinu, občas promícháváme.
- Hotové ragu podáváme s vařenými těstovinami a posypeme parmezánem.