28. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si krásně nazdobenou a chutnou pizzu s plátky parmazánu a rukolou. Tento recept vás přenese do Itálie a zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Skvěle kombinuje křupavé těsto s jemným parmazánem a svěží rukolou. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 kôrka pizzy
- 200 g plátků parmazánu
- 1 hrst rukoly
- 200 g rajčatového ragú
- 1 ČL olivového oleje
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Načo ste rúru vopred vyhrievali na 200°C, položte kôrku pizzy na plech
- Rozložte rajčatové ragú po celej ploche pizzy
- Položte plátky parmazánu po celej pizze
- Potom dejte pizzu do rúry a pecie asi 15-20 minút, kým sa nezačne zlatistiť
- Vyberte pizzu z rúry a nechajte ju trošku vychladnúť
- Na koniec rozložte rukolu po celej pizze
- Nakoniec pizzu môžete zakvapkávať olivovým olejom, pridať soľ a korenie podľa chuti
- Hotovú pizzu nakrájajte a servírujete