28. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbové rizoto s cuketou
zdroj: Recepty 24/7

Houbové rizoto s cuketou je lahodné a zdravé pokrm, který si zamilujete! Inspirováno italskou kuchyní, toto rizoto kombinuje plné lahodné chutě hub s osvěžujícími plátky cukety. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200g hříbků
  • 1 menší cibule
  • 1 střední cuketa
  • 200g rýže na rizoto
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi opečeme drobně nakrájenou cibuli na olivovém oleji.
  2. Přidáme nakrájené hříbky a na menší kousky nakrájenou cuketu. Osolíme a opečeme dozlatova.
  3. Přidáme rýži a necháme chvíli osmahnout.
  4. Zalijeme bílým vínem a necháme vypařit.
  5. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar, dokud rýže nezměkne.
  6. Přidáme máslo a parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme posypané čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *