28. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí marsalu s hříbkovou omáčkou, který potěší vaše chuťové buňky. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto skvělého pokrmu, který si zamilujete celá rodina! Buďte kuchařem ve své vlastní kuchyni a uvařte si jedinečnou lahůdku plnou chutí a vůní.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml kuřecího vývaru
- 100ml marsaly
- sůl a pepř
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájené hříbky a prolisovaný česnek. Dusíme do změknutí hříbků.
- Přilijeme marsalu a necháme chvíli vařit, aby se alkohol vyvařil.
- Po chvíli přilijeme kuřecí vývar a necháme omáčku povarit a zhoustnout.
- Mezitím osolíme a opepříme kuřecí prsa, která osmažíme na pánvi dozlatova.
- Omáčku osolíme a opepříme dle chuti a podáváme k osmaženým kuřecím prsům.
- Potríme nasekanou petrželkou a podáváme s přílohou dle vlastního výběru. Dobrou chuť!