28. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejská směs
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Tato směs rýže, zeleniny, masa a pikantní omáčky je oblíbená po celém světě. Připravte si domácí Bibimbap a nechte se unést do korejské kuchyně. S receptem na našem webu si pochutnáte na autentické chuťi této lahodné speciality.

Suroviny

  • 200 g rýže
  • 150 g hovězího masa (hrouda)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 100 g špenátu
  • 100 g klíčků ředkviček
  • 4 vajíčka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky oleje
  • sůl, pepř, korejská čili pasta podle chuti

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
  2. Maso nakrájejte na tenké plátky a osmažte na pánvi s trochou oleje. Přidejte sójovou omáčku, cukr a korejskou čili pastu a nechte provařit.
  3. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na proužky. Cibuli nakrájejte na kolečka a papriku na proužky. Osmažte vše na pánvi s trochou oleje.
  4. V hrnci spařte špenát. Nakonec smíchejte se solenými klíčky ředkviček.
  5. Vyperte pánvi a osmažte vajíčka na slunci.
  6. Skládejte mísy bibimbap – na dna rozdělte rýži a poté nasekané suroviny. Navrch podávejte osmažená vajíčka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *