28. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Zažijte chuť pravého iráckého jehněčího pokrmu s receptem na lahodnou jehněčí kubbu. Vyzkoušejte tradiční iráckou kuchyni a užijte si jedinečnou kombinaci koření a vůní!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejdříve připravte nádivku tím, že jemně nasekáte cibuli a česnek.
- Maso nasekejte na menší kousky a společně s cibulí a česnekem umixujte v mixéru.
- Přidejte bulgur a koření a míchejte, dokud nedostanete kompaktní hmotu.
- Formujte z hmoty menší koule a rozetřete je na placičky.
- Pekařský papír vložte do pekáče a přendejte na něj placičky s nádivkou.
- Polejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
- Podávejte s hummusem a čerstvou zeleninou.