28. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kubba z Iráku
zdroj: Recepty 24/7

Zažijte chuť pravého iráckého jehněčího pokrmu s receptem na lahodnou jehněčí kubbu. Vyzkoušejte tradiční iráckou kuchyni a užijte si jedinečnou kombinaci koření a vůní!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejdříve připravte nádivku tím, že jemně nasekáte cibuli a česnek.
  2. Maso nasekejte na menší kousky a společně s cibulí a česnekem umixujte v mixéru.
  3. Přidejte bulgur a koření a míchejte, dokud nedostanete kompaktní hmotu.
  4. Formujte z hmoty menší koule a rozetřete je na placičky.
  5. Pekařský papír vložte do pekáče a přendejte na něj placičky s nádivkou.
  6. Polejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
  7. Podávejte s hummusem a čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *