28. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská kuřecí paella s chorizem je lahodným pokrmem plným exotických chutí a vůní. Vychutnejte si tradiční argentinskou kuchyni s tímto receptem plným kuřecího masa, choriza a lahodných dochucovadel. Objevte chuťovou paletu Latinské Ameriky a připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm pro svou rodinu nebo přátele. Sledujte náš recept a užijte si chuť Argentiny přímo u vás doma!
Suroviny
- 2 hrudníky kuřecího masa, nakrájené na kousky
- 200g choriza, nakrájené na plátky
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 200g arborio rýže
- 400ml kuřecí vývar
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- petržel na ozdobu
Postup
- Na pánvi osmahneme chorizo, dokud nevytvoří šťávu. Vyndáme a odložíme stranou.
- Do té samé pánve přidáme cibuli a česnek a osmahneme dozlatova.
- Přidáme kuřecí maso a smažíme, dokud nezezlátne.
- Přidáme papriku a rajče a necháme vařit do změkčení.
- Přidáme rýži a promícháme s ostatními ingrediencemi.
- Postupně přilijeme vývar a necháme vařit na mírném ohni, dokud rýže neabsorbuje všechnu šťávu.
- Přidáme papriku, kurkumu, sůl a pepř a dochutíme podle chuti.
- Přidáme opečené chorizo a necháme vařit dalších pár minut.
- Smaženou paellu ozdobíme nasekanou petrželí a podáváme.