28. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská kuřecí paella s chorizem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská kuřecí paella s chorizem je lahodným pokrmem plným exotických chutí a vůní. Vychutnejte si tradiční argentinskou kuchyni s tímto receptem plným kuřecího masa, choriza a lahodných dochucovadel. Objevte chuťovou paletu Latinské Ameriky a připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm pro svou rodinu nebo přátele. Sledujte náš recept a užijte si chuť Argentiny přímo u vás doma!

Suroviny

  • 2 hrudníky kuřecího masa, nakrájené na kousky
  • 200g choriza, nakrájené na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 200g arborio rýže
  • 400ml kuřecí vývar
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • petržel na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi osmahneme chorizo, dokud nevytvoří šťávu. Vyndáme a odložíme stranou.
  2. Do té samé pánve přidáme cibuli a česnek a osmahneme dozlatova.
  3. Přidáme kuřecí maso a smažíme, dokud nezezlátne.
  4. Přidáme papriku a rajče a necháme vařit do změkčení.
  5. Přidáme rýži a promícháme s ostatními ingrediencemi.
  6. Postupně přilijeme vývar a necháme vařit na mírném ohni, dokud rýže neabsorbuje všechnu šťávu.
  7. Přidáme papriku, kurkumu, sůl a pepř a dochutíme podle chuti.
  8. Přidáme opečené chorizo a necháme vařit dalších pár minut.
  9. Smaženou paellu ozdobíme nasekanou petrželí a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *