28. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a parmazánem, které okouzlí vaše chuťové buňky! Tento recept kombinuje krémovou konzistenci rizota s bohatou chutí hub a šťavnatým parmazánem. Ideální jídlo pro milovníky italské kuchyně. Získejte recept nyní!
Suroviny
- 300 g rýže na rizoto
- 300 g hub (ideálně žampiony nebo lišky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek na jemné kousky.
- Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek, přidáme houby a restujeme do měkka.
- Přidáme rýži a necháme ji chvíli podusit, poté zalijeme vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar, za stálého míchání vaříme do změknutí rýže (asi 20 minut).
- Na závěr přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Rýžoto podáváme horké posypané čerstvě nasekanou petrželkou a dalším parmazánem.