27. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbový guláš se smetanou je lahodná a sýtá pokrm plný aromatických hub a krémové smetany. Vychutnejte si ho s chlebem nebo bramborem a navoňte svůj domov úžasnou vůní tohoto tradičního českého receptu.
Suroviny
- 500g smíšených hub (žampiony, lišky, hřiby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce kmínu
- 2 brambory
- 500ml zeleninového vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a krátce restujeme.
- Přisypeme mletou papriku a kmín, osolíme a opepříme.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Necháme vařit asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Přilijeme smetanu a podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Na mírném ohni necháme provařit, dokud se příchuť houbového guláše nevyvine.
Serve with bread or rice and enjoy!