27. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s dušenou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s dušenou zeleninou je tradiční francouzské rybí jídlo plné bohatých chutí a aromatických bylinek. Tento lahodný recept kombinuje svěží mořské plody s lahodnou dušenou zeleninou, která dodává pokrmu skvělou strukturu a chuť. Vyzkoušejte tento jedinečný a lahodný recept, který jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla.

Suroviny:

  • 500g filetu ryby (např. losos, treska)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 400g brambor
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 800ml rybího vývaru
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájená rajčata, papriku, cuketu a brambory.
  3. Zalijte rybím vývarem a přidejte tymián a rozmarýn. Vařte do měkka.
  4. Přidejte nakrájený filet ryby a vařte 10 minut.
  5. Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí, pepřem a petrželí.
  6. Servírujte horké s pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *