27. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Smažená tempura syrové rybí filé je oblíbeným japonským pokrmem, který ohromí vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a užijte si dokonalou kombinaci křupavého těsta a lahodného syrového rybího masa. Sledujte náš recept a připravte si skvělé jídlo pro svou rodinu nebo přátele!
Suroviny
- 400g čerstvých rybích filé (např. halibut, losos)
- 100g hladké mouky
- 150ml studené vody
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- olej na smažení
- sojová omáčka a nakládaný zázvor k podávání
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, vodu, vejce a sůl. Těsto by nemělo být moc tekuté, ani moc husté.
- Rybí filé očistíme a nakrájíme na menší kousky. Osušíme je kuchyňským papírem.
- Rybí kousky namočíme do těsta a pak je pomalu ponoříme do horkého oleje.
- Smažíme rybí tempuru asi 3-4 minuty nebo dokud není zlatě hnědá a křupavá.
- Hotovou tempuru rybu vyndáme z oleje a necháme odkapat na kuchyňském papíru.
- Podáváme ihned s sojovou omáčkou a nakládaným zázvorem.