27. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura syrové rybí filé
zdroj: Recepty 24/7

Smažená tempura syrové rybí filé je oblíbeným japonským pokrmem, který ohromí vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a užijte si dokonalou kombinaci křupavého těsta a lahodného syrového rybího masa. Sledujte náš recept a připravte si skvělé jídlo pro svou rodinu nebo přátele!

Suroviny

  • 400g čerstvých rybích filé (např. halibut, losos)
  • 100g hladké mouky
  • 150ml studené vody
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • olej na smažení
  • sojová omáčka a nakládaný zázvor k podávání

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, vodu, vejce a sůl. Těsto by nemělo být moc tekuté, ani moc husté.
  2. Rybí filé očistíme a nakrájíme na menší kousky. Osušíme je kuchyňským papírem.
  3. Rybí kousky namočíme do těsta a pak je pomalu ponoříme do horkého oleje.
  4. Smažíme rybí tempuru asi 3-4 minuty nebo dokud není zlatě hnědá a křupavá.
  5. Hotovou tempuru rybu vyndáme z oleje a necháme odkapat na kuchyňském papíru.
  6. Podáváme ihned s sojovou omáčkou a nakládaným zázvorem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *