27. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lamb Masgouf recept z Iráku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné irácké jídlo s receptem na Lamb Masgouf. Tento tradiční pokrm z jehněčího masa je považován za delikatesu a určitě si ho zamilujete. Podívejte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm plný exotických chutí z Iráku.

Suroviny

  • 1 kg jehněčího masa na grilování
  • 1 citrón
  • 5 stroužků česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mleté ​​červené papriky
  • olivový olej

Postup

  1. Nařežeme jehněčí maso na menší kusy a vložíme do misky.
  2. Připravíme marinádu smícháním šťávy z citronu, prolisovaného česneku, na drobno nakrájené cibule, kurkumy, kmínu, koriandru, soli, červené papriky a oleje.
  3. Pokapeme marinádou jehněčí maso a necháme odležet minimálně hodinu nebo ideálně přes noc v lednici.
  4. Po marinování maso vyndáme z lednice a necháme připravit na gril nebo na pánvi s olejem.
  5. Pečeme maso z obou stran, dokud není krásně zlatě hnědé a propečené.
  6. Servírujeme s citronem a bylinkami jako je petržel nebo máta.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *