27. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční argentinskou lahůdku s argentinským biftekem podávaným s osvěžujícím chimichurri, doplněným bramborovou kaší. Tento recept vám přinese autentickou chuť Latinské Ameriky přímo do vaší kuchyně. Připravte se na neodolatelnou kombinaci chutí a vůní!
Suroviny
- 4 kusy argentinských bifteků
- 1/2 šálku nadrobno nakrájené petržele
- 1/2 šálku nadrobno nakrájeného čerstvého koriandru
- 2 stroužky česneku, oloupané a rozmačkané
- 1/4 čajová lžička červené papriky
- 1/4 čajová lžička mletého pepru
- 1/2 šálku olivového oleje
- 4 brambory, oloupané a nakrájené na kousky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- V miske zmiešajte petržel, koriander, cesnak, červenú papriku, mletý piepr a olej. Chimichurri omáčku nechajte odstáť aspoň hodinu, aby sa chute spojili.
- Pripravte si gril a na vysokej teplote opečte bifteky podľa žiadanej úpravy.
- Na panvici osmahnite brambory, až budú zlatisto hnedé a mäkké. Dochutite soľou a korením podľa chuti.
- Servírujte bifteky s chimichurri omáčkou a bramborovou kaší. Dobrú chuť!