27. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Ravioli se špenátovým nádivkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné ravioli se špenátovým nádivkem, které překvapí každého svou chutí a jednoduchostí přípravy. Šťavnaté těstoviny plněné špenátem a sýrem jsou skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. S receptem na ravioli se špenátovým nádivkem si pochutnáte s celou rodinou. A co je nejlepší – můžete si je připravit i doma! Sledujte náš krok za krokem návod a během chvilky si můžete dopřát lahodný italský pokrm.

Suroviny

  • 250g kvalitního špenátu
  • 250g ricotty
  • 100g parmezánu
  • 1 vejce
  • česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek
  • čerstvý těsto na ravioli

Postup

  1. Nejprve uvařte špenát, sceděte ho a rozmačkejte vidličkou.
  2. Přidejte ricottu, nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek, vejce a koření dle chuti. Vše dobře promíchejte.
  3. Vytvořte ravioli dle instrukcí na obalu těsta. Naplňte je špenátovým nádivkem a uvařte ve vroucí osolené vodě…
  4. …po dobu cca 3-4 minut do měkka.
  5. Hotové ravioli můžete podávat s máslem, čerstvým žampionem a posypat dalším parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *