27. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je lahodná rybí polévka typická pro město Marseille ve Francii. Naučte se připravit tento tradiční recept plný mořských plodů a aromatických bylinek a přenesete se do Marseillských uliček. Užívejte si bohatou chuť moře s naším receptem na Bouillabaisse rybí polévku!
Suroviny
- 400g různých rybích filetů (např. treska, losos, mořský vlk)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička majoránky
- 1 šalotka
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička hladké mouky
- 1 l lžička rajčatového protlaku
- 1 l vody
- 1 l vinného nebo rybího vývaru
- 1 kousek bagety
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou šalotku.
- Přidáme rajčata nakrájená na kostičky a necháme dusit.
- Přidáme kari, tymián, majoránku, pepř, sůl a mouku.
- Zalijeme vodou a rajčatovým protlakem a vývarem.
- Povaříme a necháme vařit asi 30 minut.
- Poté přidáme nakrájené rybí filety a necháme vařit dalších 10 minut.
- Smažíme nakrájenou bagetu na kousky a podáváme s polévkou.