27. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka typu Marseillské
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je lahodná rybí polévka typická pro město Marseille ve Francii. Naučte se připravit tento tradiční recept plný mořských plodů a aromatických bylinek a přenesete se do Marseillských uliček. Užívejte si bohatou chuť moře s naším receptem na Bouillabaisse rybí polévku!

Suroviny

  • 400g různých rybích filetů (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 šalotka
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 l lžička rajčatového protlaku
  • 1 l vody
  • 1 l vinného nebo rybího vývaru
  • 1 kousek bagety

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou šalotku.
  2. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky a necháme dusit.
  3. Přidáme kari, tymián, majoránku, pepř, sůl a mouku.
  4. Zalijeme vodou a rajčatovým protlakem a vývarem.
  5. Povaříme a necháme vařit asi 30 minut.
  6. Poté přidáme nakrájené rybí filety a necháme vařit dalších 10 minut.
  7. Smažíme nakrájenou bagetu na kousky a podáváme s polévkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *