27. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bakso je tradiční indonéská polévka plná chutí a vůní z východní Asie. Tuto lahodnou polévku doplňují masové kuličky plné proteinů a sezamové omáčky. Vyzkoušejte recept na bakso a přenesete se do exotických uliček Indonésie!
Suroviny
- 400g mletého hovězího masa
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého bílého pepře
- 1 vejce
- 200g nudlí (např. rýžové nebo obyčejné)
- 600ml hovězího vývaru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- Kuřecí vývarová kostka
- Mungo klíčky
- Nať cibule
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, česnek, římský kmín, bílý pepř a vejce. Vytvarujte malé kuličky velikosti středního manga.
- Uvařte nudle dle návodu na obalu. Opláchněte studenou vodou a nechte stranou.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte masové kuličky až budou zlatavé. Poté je vyjměte z pánve a nechte stranou.
- V hrnci zahřejte hovězí vývar s kuřecí vývarovou kostkou a sójovou omáčkou. Přidejte mungo klíčky a nechte vařit asi 5 minut.
- Nakonec přidejte uvařené nudle a masové kuličky do polévky. Povařte ještě dalších pár minut, dokud není vše dobře prohřáté.
- Polévku podávejte posypanou nasekanou natí cibule. Dobrou chuť!