27. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéské polévka s masovými kuličkami
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je tradiční indonéská polévka plná chutí a vůní z východní Asie. Tuto lahodnou polévku doplňují masové kuličky plné proteinů a sezamové omáčky. Vyzkoušejte recept na bakso a přenesete se do exotických uliček Indonésie!

Suroviny

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého bílého pepře
  • 1 vejce
  • 200g nudlí (např. rýžové nebo obyčejné)
  • 600ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • Kuřecí vývarová kostka
  • Mungo klíčky
  • Nať cibule

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, česnek, římský kmín, bílý pepř a vejce. Vytvarujte malé kuličky velikosti středního manga.
  2. Uvařte nudle dle návodu na obalu. Opláchněte studenou vodou a nechte stranou.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmažte masové kuličky až budou zlatavé. Poté je vyjměte z pánve a nechte stranou.
  4. V hrnci zahřejte hovězí vývar s kuřecí vývarovou kostkou a sójovou omáčkou. Přidejte mungo klíčky a nechte vařit asi 5 minut.
  5. Nakonec přidejte uvařené nudle a masové kuličky do polévky. Povařte ještě dalších pár minut, dokud není vše dobře prohřáté.
  6. Polévku podávejte posypanou nasekanou natí cibule. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *