27. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu z boloňského masa
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš oblíbený recept na italské ragu z boloňského masa plné chutí a vůní. Toto bohaté a lahodné pokrm je skvělou volbou pro večeři s rodinou nebo přátele. Sledujte náš krok za krokem vytvořený recept a užívejte si tradiční italskou kuchyni doma!

Suroviny:

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 konzerva rajčat
  • 200ml hovězího vývaru
  • čerstvý tymián, bazalka, oregano
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 250g špaget
  • parmezán (na ozdobu)

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na drobno spolu s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezezloutne. Přidáme nastrouhanou mrkev.
  3. Přilijeme rajčata s drcenými rajčaty, zalijeme vývarem a necháme dusit do změknutí. Dochutíme bylinkami, solí a pepřem.
  4. Mezitím uvaříme špagety. Hotový ragu servírujeme na špagetách a obložíme parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *