26. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille zeleninový závin dejvický je skvělá volba pro rychlý a chutný zeleninový pokrm. V tomto receptu kombinujeme klasické přísady jako baklažán, cuketu, rajčata a papriky s aromatickými bylinkami a kořením. Dejvický závin dodává jídlu křupavou a chutnou chuť, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný zážitek z jídla!
Suroviny:
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 3 papriky (různé barvy)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
- 200 g sýra (najemno nastrouhaný)
- olivový olej
- soľ, korenie
- listové cesto
Postup:
- Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek na olivovom oleji.
- Pridáme nakrájané cukety, baklažány a papriky. Osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka.
- Pridáme nakrájané rajčatá a bylinky, necháme prevrieť a stiahneme z ohňa.
- Rozvaľkáme listové cesto na plech, nalejeme zeleninovú zmes a posypeme nastrúhaným syrom.
- Zabalíme do rolády a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 30 minút, kým cesto nezhnedne.
- Podávame teplý ratatouille zeleninový závin dejvický posypaný zvyšným nastrúhaným syrom.