26. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbové rizoto s parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Houbové rizoto s parmezánem je lahodné jarní jídlo, které si zamilují milovníci houb. Tento recept kombinuje krémovou rýži s výraznou chutí žampionů a sušených hub, které pak povrchu ozdobíte šťavnatým parmezánem. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept, který svým lahodným aroma zaručeně potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny:

  • 200g rýže na rizoto
  • 200g čerstvých hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l kostky zeleninového vývaru
  • 50g nastrouhaného parmezánu
  • sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je, dokud nezmenší objem a nezbude z nich šťáva.
  3. Přidejte k houbám rýži a restujte s ní, dokud nezezlátne. Poté zalijte houbami a rýží vývarem a vařte za občasného míchání, dokud rýže není měkká.
  4. Přidejte nastrouhaný parmezán a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí. Dochutíme solí a pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.
  5. Rizoto servírujeme ihned, můžeme ozdobit plátkem houby nebo parmezánovými hoblinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *