26. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbové rizoto s parmezánem je lahodné jarní jídlo, které si zamilují milovníci houb. Tento recept kombinuje krémovou rýži s výraznou chutí žampionů a sušených hub, které pak povrchu ozdobíte šťavnatým parmezánem. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept, který svým lahodným aroma zaručeně potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny:
- 200g rýže na rizoto
- 200g čerstvých hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l kostky zeleninového vývaru
- 50g nastrouhaného parmezánu
- sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je, dokud nezmenší objem a nezbude z nich šťáva.
- Přidejte k houbám rýži a restujte s ní, dokud nezezlátne. Poté zalijte houbami a rýží vývarem a vařte za občasného míchání, dokud rýže není měkká.
- Přidejte nastrouhaný parmezán a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí. Dochutíme solí a pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.
- Rizoto servírujeme ihned, můžeme ozdobit plátkem houby nebo parmezánovými hoblinami.