26. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s brambory
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata s brambory je lahodný italský pokrm plný chutí a vůní. Tento recept kombinuje pikantní rajčatovou omáčku s brambory a dalšími sezonními zeleninou, jako je lilky a papriky. Vyzkoušejte tuto tradiční sicilskou specialitu a dejte svému jídelníčku něco nového!

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 rajče, nakrájené na kostky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kapary
  • 1 lžička oliv nasekaných na kolečka
  • 1 lžička černých oliv, bez jader, nasekaných
  • 1 lžička rajčatové omáčky
  • 1 brambora, nakrájená na kostky
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem, dokud nezezlátknou.
  2. Přidáme rajče, oregano, ocet, cukr, kapary, olivy a rajčatovou omáčku a vaříme asi 10 minut.
  3. Přidáme brambory a vaříme dalších 15 minut, dokud brambory nezměknou.
  4. Ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem.
  5. Sicilskou caponatu podáváme teplou jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *