26. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata s brambory je lahodný italský pokrm plný chutí a vůní. Tento recept kombinuje pikantní rajčatovou omáčku s brambory a dalšími sezonními zeleninou, jako je lilky a papriky. Vyzkoušejte tuto tradiční sicilskou specialitu a dejte svému jídelníčku něco nového!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 rajče, nakrájené na kostky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička octa
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kapary
- 1 lžička oliv nasekaných na kolečka
- 1 lžička černých oliv, bez jader, nasekaných
- 1 lžička rajčatové omáčky
- 1 brambora, nakrájená na kostky
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem, dokud nezezlátknou.
- Přidáme rajče, oregano, ocet, cukr, kapary, olivy a rajčatovou omáčku a vaříme asi 10 minut.
- Přidáme brambory a vaříme dalších 15 minut, dokud brambory nezměknou.
- Ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem.
- Sicilskou caponatu podáváme teplou jako přílohu nebo samostatné jídlo.