25. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Hovězí s černou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí s černou omáčkou je lahodné jídlo plné bohatých chutí a aromatických vůní. Tento recept vás naučí připravit lahodné hovězí maso s omáčkou z karamelizované cibule, česneku a vývaru. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a dopřejte si kulinářský zážitek plný lahodného chuťového zážitku.

Suroviny

  • 600g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 500ml vývaru
  • 3 lžíce černého koňaku
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička cukru
  • soľ, pepř

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a prolisujte česnek. Máslo rozehřejte na pánvi a osmažte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a na kostky nakrájené máso. Orestujte dozlatova.
  3. Přisypte mouku a restujte ještě chvíli, dokud má směs zlatavou barvu. Postupně zalijte vývarem a zamíchejte.
  4. Přidejte koňak, hořčici, cukr a osoľte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni asi hodinu, dokud maso nezměkne.
  5. Smažte hovězí dozlatova z obou stran a podávejte s vařenými bramborami nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *