25. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční české jídlo – masové knedlíčky se zelím. Kombinace šťavnatých knedlíčků plněných masem a osvěžující zelí zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Navštivte naše stránky a naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tuto lahodnou pochoutku.
Suroviny
- 500g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, majoránka
- olej
- 400g zelí
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml vody
- 500g houskového knedlíku
Postup
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a necháme osmažit.
- Přidáme sůl, pepř a majoránku dle chuti.
- V hrnci osmahneme nakrájené zelí a zalijeme vodou.
- Povaříme doměkka, přidáme hladkou mouku a promícháme.
- Houskový knedlík uvaříme podle návodu.
- Maso rozdělíme na menší kousky a obalíme je knedlíkovou hmotou.
- Smažíme na pánvi dozlatova.
- Podáváme s dušeným zelím a knedlíkem.