24. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková na kelímku biograf – Marinovaná hovězí svíčková na kelímku
zdroj: Recepty 24/7

Svíčková na kelímku biograf je lahodná a originální variace tradičního českého ⁢jídla. Marinovaná hovězí ​svíčková se podává na kelímkovém těstě a zaručeně nadchne ⁢vaše chuťové buňky. Připravte si tento exkluzivní​ pokrm ‍a dejte ⁣svému ⁤jídelníčku nový‍ rozměr.

Suroviny

  • 600g⁤ hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3⁤ mrkve
  • 300ml zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 100ml‍ bílého ‍vína
  • sůl, pepř, ⁣olej na ‌smažení

Postup

  1. Nejprve ⁤si připravíme marinádu. Nakrájíme ⁣cibuli a​ česnek na jemné‍ kousky.
  2. Do mísy přidáme cibuli,⁣ česnek, kmín, papriku, sůl, pepř a olej. ‌Promícháme a přidáme na ⁢kostky nakrájenou svíčkovou.
  3. Dobře⁣ promícháme a ⁤necháme marinovat minimálně​ 2 hodiny v ‍lednici.
  4. Po marinování osmahneme maso z obou stran ⁣na pánvi a ​pak ho přendáme do⁣ pekáče.
  5. Nakrájíme mrkev na kolečka‍ a přidáme ji do pekáče k masu.
  6. Přilijeme vývar a bílé víno a zapečeme v troubě při 180°C⁣ asi 1,5 hodiny.
  7. Když je maso měkké, ⁣vyndáme ho z pekáče a přidáme do omáčky smetanu, kterou jsme předem ⁣mírně zahřáli a promíchali s moukou.
  8. Poté omáčku povaříme a ⁤promícháme ‍dohladka.
  9. Hotovou ⁢omáčkou přelijeme maso a podáváme se šťouchanými bramborami nebo houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *