24. 9. 2024
Autor: Stanislav Urban
Ceviche z čerstvého mořského rybíz
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo latinskoamerické kuchyně s naším receptem na ceviche z čerstvého mořského rybíz. Tento jednoduchý a osvěžující recept využívá nejkvalitnější suroviny, aby zvýraznil autentickou chuť jemné bílé ryby marinované v citronové šťávě s čerstvými bylinkami a pikantními papričkami. Ideální jako lehký letní oběd nebo předkrm při jakékoli speciální příležitosti. Učte se, jak připravit ceviche krok za krokem, a překvapte své hosty unikátním a zdravým pokrmem plným chuti.

Suroviny

  • 500 g čerstvého filetu z mořské ryby (např. treska, mořský vlk, tilapie)
  • Šťáva z 5 limet
  • 1 červená cibule, tenké polokroužky
  • 1 červená paprika, jemně nakrájená
  • 1 zelená paprika, jemně nakrájená
  • 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného
  • 2 stroužky česneku, jemně nakrájeného
  • 1 chilli paprička, jemně nakrájená (volitelné)
  • Sůl a černý pepř podle chuti

Postup

  1. Rybu důkladně omyjte a nakrájejte na malé kousky, ideálně o velikosti 1-2 cm.
  2. V míse smíchejte čerstvou šťávu z limet s nakrájenou rybu. Ujistěte se, že ryba je šťávou kompletně pokrytá.
  3. Přidejte tenké polokroužky červené cibule, jemně nakrájené papriky, česnek, chilli (pokud používáte) a nasekaný koriandr.
  4. Osolte a opepřete podle chuti a opatrně vše promíchejte.
  5. Nechte v chladu marinovat nejméně 30 minut, ideálně však 2-3 hodiny, aby se chutě dobře spojily a ryba „uvařila“ v citronové šťávě.
  6. Před podáváním zkontrolujte, zda je ryba správně „uvařená“ – měla by mít pevnou texturu a bílou barvu.
  7. Podávejte chlazené, případně doplněné dalším čerstvým koriandrem a plátky limety.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *