24. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Hovězí korma s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí korma s kokosovým mlékem je exotické pokrm, který okouzlí Vaše chuťové buňky. Kombinace jemného hovězího masa s krémovým kokosovým mlékem a aromatickými kořeněnými bylinkami je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně. Připravte si tento lahodný pokrm doma a rozzářte svůj jídelníček o něco netradičního. S receptem na hovězí korma s kokosovým mlékem Vás provedeme krok za krokem k dokonalému výsledku. Nechte se unést vůní a chutí exotiky!

Suroviny

  • 500g hovězího masa na kousky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku utřené
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 pár zelených chilli papriček nakrájených na kolečka (dle chuti)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l koncentrovaného hovězího vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička garam masaly
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli, česnek a chilli papričky, dokud cibule nezezloutne.
  2. Přidáme hovězí maso a osmahneme ho ze všech stran dozlatova.
  3. Přidáme papriku a dochutíme solí, pepřem, kurkumou, kmínem, koriandrem a garam masalou.
  4. Přilijeme hovězí vývar a kokosové mléko a necháme vařit asi 30 minut nebo dokud maso není měkké.
  5. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
  6. Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *