24. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohatá a sýrově lahodná kombinace – bolognese špagety s parmazánem. Recept s krok za krokem doporučeními pro přípravu chutného jídla, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm a užijte si neodolatelnou kombinaci špaget s omáčkou Bolognese a vrstvou parmazánu. Jeden z nejoblíbenějších jídel v italské kuchyni!
Suroviny
- 400 g hovězího mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 200 ml bílého vína
- sůl, pepř
- 400 g špaget
- parmazán
Postup
- Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a osmahneme ho dozlatova.
- Přilijeme víno a necháme ho zevapnit.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, rajčatový protlak a oregano. Osolíme a opepříme podle chuti a dusíme pod pokličkou 30 minut.
- V mezidobí uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu a scedíme je.
- Na talíř podáváme špagety zalité bolognesovou omáčkou a posypeme parmazánem.