23. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rýžové papriky plněné luštěninami a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte nový a chutný recept plný rýže, luštěnin a zeleniny? Vyzkoušejte rýžové papriky plněné lahodnou směsí fazolí, kukuřice, cizrny a zeleniny. Tento veganský pokrm je nejen zdravý, ale také velmi chutný. Zkuste ho ještě dnes a uvidíte, jak si ho oblíbíte celá rodina!

Suroviny

  • 4 velké papriky
  • 1 šálek vařené rýže
  • 1/2 šálku mixovaných luštěnin (čočka, cizrna, fazole)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžička koření (paprika, česnek, kmín)
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhanka a olej na pečení

Postup

  1. Nejprve si připravíme luštěniny – propláchneme je pod vodou a povaříme do měkka.
  2. Na pánvi osmahneme na oleji najemno nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče.
  3. Přidáme uvařené luštěniny, rýži a koření, promícháme a necháme chvíli provařit.
  4. Papriky očistíme a naplníme směsí luštěnin a rýže.
  5. Papriky dáme do pekáčku, posypeme strouhankou, zakápneme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut.
  6. Po upečení můžeme podávat s čerstvou petrželkou nebo jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *