23. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí marsala s hranolky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na kuřecí marsala s křupavými hranolkami! Tato lahodná kombinace šťavnatého kuřecího masa v omáčce marsala s dochucenými hranolkami je jistým hitem na vašem jídelním lístku. Naučte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm a nadchněte své blízké neodolatelnou kombinací chutí. Sledujte náš recept a užijte si skvělý gastronomický zážitek! Suroviny

  • 2 kuřecí prsa
  • 100 g houbových žampionů
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml marsaly
  • 100 ml smetany ke vaření
  • sůl, pepř, olej
  • hranolky

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte nakrájené žampiony a opékejte do měkkého stavu.
  4. Přidejte kuřecí kousky a restujte je dozlatova.
  5. Zalijte marsalou a nechte vařit 2 minuty.
  6. Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit do změknutí masa.
  7. Přilijte smetanu ke vaření a nechte provařit krátce.
  8. Ochutnejte máso a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  9. Smažte si hranolky dle návodu na obalu.
  10. Servírujte kuřecí marsalu s hranolky a můžete ozdobit nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *