23. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na kuřecí marsala s křupavými hranolkami! Tato lahodná kombinace šťavnatého kuřecího masa v omáčce marsala s dochucenými hranolkami je jistým hitem na vašem jídelním lístku. Naučte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm a nadchněte své blízké neodolatelnou kombinací chutí. Sledujte náš recept a užijte si skvělý gastronomický zážitek! Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 100 g houbových žampionů
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 ml kuřecího vývaru
- 100 ml marsaly
- 100 ml smetany ke vaření
- sůl, pepř, olej
- hranolky
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené žampiony a opékejte do měkkého stavu.
- Přidejte kuřecí kousky a restujte je dozlatova.
- Zalijte marsalou a nechte vařit 2 minuty.
- Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit do změknutí masa.
- Přilijte smetanu ke vaření a nechte provařit krátce.
- Ochutnejte máso a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Smažte si hranolky dle návodu na obalu.
- Servírujte kuřecí marsalu s hranolky a můžete ozdobit nasekanou petrželkou.