23. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Zkusit autentickou iráckou kuchyni s receptem na lahodné kibbeh – masové koule plné orientálních koření a chuťových kombinací. Podívejte se, jak jednoduché je připravit tyto lahodné kuličky a okusit něco nového a exotického.
Suroviny
- 400 g mletého masa (hovězí, jehněčí nebo libové)
- 1 šálek bulguru
- 1 cibule
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/4 šálku olivového oleje
- Na dochucení: citrónová šťáva a petržel
Postup
- Nejprve namočte bulgur do vody a nechte ho nabobtnat asi 30 minut.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli na drobné kousky.
- V míse smíchejte mleté maso, namočený bulgur, nakrájenou cibuli, skořici, kmín, sůl, pepř a olivový olej.
- Směs důkladně promíchejte a nechte odpočinout asi 15 minut, aby chutě měly čas propojit.
- Formujte z masa malé koule a ukládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Potřete kibbeh olejem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou koule zlatavé.
- Po upečení můžete kibbeh polít citrónovou šťávou a posypat nasekanou petrželí.