23. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Canelloni s ricottou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské canelloni plněné krémovou ricottou a špenátem. Tento recept nabízí dokonalou kombinaci chuti a je ideální pro milovníky italské kuchyně. Zaručeně si ho zamilujete!

Suroviny:

  • 250g cannelloni těstovin
  • 250g ricotty
  • 200g špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 50g másla
  • 50g mouky
  • 500ml mléka
  • 150g strouhaného sýra
  • sůl, pepř, moučka, muškátový oříšek

Postup:

  1. Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na menší kousky nakrájený špenát a dusíme, dokud změkne. Poté ho necháme vychladnout a smícháme s ricottou.
  3. V hrnci si připravíme bílou omáčku. Na másle zprudka osmahneme mouku a za stálého míchání přilijeme mléko. Vaříme do zhoustnutí a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. Náplňí naplníme těstoviny cannelloni a položíme do zapékací mísy.
  5. Potřeme bílou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
  6. Zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není sýr zlatavý.
  7. Po vychladnutí podáváme a můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *