22. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hummus s pečenou cibulí a česnekem je lahodná a zdravá pochoutka plná chutí. Naučte se připravit tuto jednoduchou a výživnou pochoutku, která se skvěle hodí jako dip nebo pomazánka. S vůní a chutí pečené cibule a česneku to bude určitě velký hit na každé společenské akci nebo jako tečka na vaší domácí večeři. Sledujte náš recept a připravte si domácí hummus s pečenou cibulí a česnekem ještě dnes!
Suroviny
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 konzerva cíceru, opláchnutý a osušený
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica tahini pasty
- šťava z 1 citróna
- sůl a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Na plechu s pečacím papierom rozložte cibulu a cesnak a zakapte olivovým olejom. Pečte v rúre predohriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút, kým cibuľa nebude jemne zlatistá.
- V mixéri zmiešajte cícer, pečenú cibuľu a cesnak, tahini pastu, citrónovú šťavu, sůl a korenie. Mixujte do hladka, prípadne pridajte trochu vody, ak je hmotnosť príliš hrubá.
- Podávajte s čerstvými zeleninovými palice alebo chrumkavým chlebom. Dobrú chuť!