22. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille zeleninový guláš s bylinkami je lahodný francouzský pokrm plný chutí a vůní. Tento recept kombinuje různé druhy zeleniny jako rajčata, papriky, cuketu a baklažány, které jsou smíchány s bylinkami jako tymián, oregano a petržel. Tento zdravý, lehký a vydatný guláš je ideální jako hlavní jídlo nebo jako příloha k masovým pokrmům. Podávejte ho s kouskem dobře upečeného chleba nebo rýže a užívejte si bohaté chuti domácí Ratatouille.
Suroviny
- 1 baklažán
- 2 cukety
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvé bylinky podle chuti (tymián, rozmarýn, petrželka)
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Na pánvi si na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
- Přidáme nakrájený baklažán, cukety a papriky a restujeme do změknutí, cca 10-15 minut.
- Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a necháme provařit dalších 5 minut.
- Přisypeme nasekané bylinky a promícháme.
- Pokud je guláš příliš hustý, můžeme přidat trochu vody nebo rajčatového protlaku.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.