22. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kaeng Phet Gai je tradiční thajské kari plné exotických chutí a koření. Tento lahodný recept kombinuje kousky kuřecího masa s paprikou, kokosovým mlékem a čerstvými bylinkami. Uvařte si ho doma a přenesete se do chutí thajské kuchyně!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari pasty
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce palmového cukru
- 1 lžička krevetové pasty
- 1 čerstvá paprika nakrájená na plátky
- 1 lžíce oleje
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte červenou kari pastu asi 1 minutu.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud není zezlátlé ze všech stran.
- Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku, palmový cukr a krevetovou pastu.
- Nechejte vařit asi 10-15 minut, dokud maso není měkké.
- Přidejte papriku a nechte vařit dalších 5 minut.
- Smažte, dokud není omáčka dostatečně silná a maso měkké.
- Před podáváním ozdobte nasekaným koriandrem.