22. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Zdravá a chutná variace na klasickou italskou specialitu – kuřecí piccata s omáčkou ze šťávy z citronu a kaparů. Skvělá volba pro rychlý a lahodný pokrm plný přírodních chutí. Vyzkoušejte recept na kuřecí piccata s kapary ještě dnes!
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína
- 2 lžíce čerstvě rozmačkaných kaparů
- 2 lžíce másla
- citronová šťáva
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Kuřecí prsní řízky naklepeme do rovnoměrné tloušťky a osolíme a opepříme z obou stran.
- V hlubokém talíři smícháme mouku s trochou soli a pepře a obalíme v ní naklepána kuřecí prsa.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a smažíme kuřecí prsa z obou stran dozlatova.
- Do pánve přidáme kuřecí vývar, bílé víno, rozmačkané kapary a máslo a necháme provařit do zhoustnutí omáčky.
- Po dokončení omáčky dochutíme citronovou šťávou a podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami.
- Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme teplé.