21. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový dahl s cizrna
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dahl s cizrnou je indické vegetariánské jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný recept kombinuje rajčata, cizrnu a indické koření, což vytváří bohatou a zdravou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný pokrm a dopřejte si exotický zážitek přímo z vaší kuchyně. Navíc, díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny je tento pokrm i zdravou volbou pro vaši stravu. Získejte recept na našem webu a připravte si toto lahodné jídlo již dnes! Suroviny

  • 1 šálek červeného dálského červeného lentilky
  • 1 plechovka cizrn
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 400 g rajčat (čerstvá nebo z plechovky)
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si dáme lentilky vařit podle návodu na obalu.
  2. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidáme kurkumu, kmín a skořici a restujeme dalších pár minut.
  4. Poté přidáme nakrájená rajčata a vaříme asi 10 minut, dokud se nerozpadnou.
  5. Přilijeme zeleninový vývar a přidáme cizrnu a uvařené lentilky.
  6. Osolíme a opepříme podle chuti a necháme dochutit asi 15 minut.
  7. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a můžeme servírovat s rýží nebo plackami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *