21. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový dahl s cizrnou je indické vegetariánské jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný recept kombinuje rajčata, cizrnu a indické koření, což vytváří bohatou a zdravou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný pokrm a dopřejte si exotický zážitek přímo z vaší kuchyně. Navíc, díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny je tento pokrm i zdravou volbou pro vaši stravu. Získejte recept na našem webu a připravte si toto lahodné jídlo již dnes! Suroviny
- 1 šálek červeného dálského červeného lentilky
- 1 plechovka cizrn
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 400 g rajčat (čerstvá nebo z plechovky)
- 1 šálek zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
- Nejprve si dáme lentilky vařit podle návodu na obalu.
- V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme kurkumu, kmín a skořici a restujeme dalších pár minut.
- Poté přidáme nakrájená rajčata a vaříme asi 10 minut, dokud se nerozpadnou.
- Přilijeme zeleninový vývar a přidáme cizrnu a uvařené lentilky.
- Osolíme a opepříme podle chuti a necháme dochutit asi 15 minut.
- Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a můžeme servírovat s rýží nebo plackami.