21. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara s pancetou
zdroj: Recepty 24/7

Pasta carbonara s pancetou je jednoduché a chutné italské jídlo, které si zamilujete. Tato lahodná a krémová omáčka s vajíčky a sýrem parmezán se skvěle hodí k těstovinám. Neodolatelná chuť pancety dodává tomuto pokrmu výjimečnou lahodnost. Vyzkoušejte tento recept a připravte si doma tradiční italskou pastu carbonara!

Suroviny

  • 400g sušených těstovin (ideálně spaghetti)
  • 200g pancetty
  • 3 stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 100g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na rozpálené pánvi orestujeme pancettu nakrájenou na kostičky do chrumkava.
  2. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme dalších pár minut.
  3. V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  4. V míse smícháme žloutky se sýrem, osolíme a opepříme.
  5. Scedíme těstoviny, ale trochu vody z vaření si necháme.
  6. Těstoviny smícháme s pancettou a česnekem a za stálého míchání přilijeme směs se žloutky a sýrem.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme trochu vody z vaření těstovin.
  8. Překvapíme se sýrem a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *