21. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pasta carbonara s pancetou je jednoduché a chutné italské jídlo, které si zamilujete. Tato lahodná a krémová omáčka s vajíčky a sýrem parmezán se skvěle hodí k těstovinám. Neodolatelná chuť pancety dodává tomuto pokrmu výjimečnou lahodnost. Vyzkoušejte tento recept a připravte si doma tradiční italskou pastu carbonara!
Suroviny
- 400g sušených těstovin (ideálně spaghetti)
- 200g pancetty
- 3 stroužky česneku
- 4 žloutky
- 100g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na rozpálené pánvi orestujeme pancettu nakrájenou na kostičky do chrumkava.
- Přidáme prolisovaný česnek a restujeme dalších pár minut.
- V hrnci uvaříme těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- V míse smícháme žloutky se sýrem, osolíme a opepříme.
- Scedíme těstoviny, ale trochu vody z vaření si necháme.
- Těstoviny smícháme s pancettou a česnekem a za stálého míchání přilijeme směs se žloutky a sýrem.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme trochu vody z vaření těstovin.
- Překvapíme se sýrem a můžeme podávat. Dobrou chuť!