21. 9. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Soufflé s čokoládou a pomerančem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo dokonalého spojení čokolády a pomeranče v našem receptu na soufflé! Tento luxusní dezert je jemný, nadýchaný a plný bohaté čokoládové chuti s osvěžujícím nádechem pomerančové kůry. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo jako elegantní závěr rodinného oběda. Recept je detailně popsán s přesnými instrukcemi a tipy pro dokonalé soufflé. Překvapte své blízké neodolatelným dezertem, který zanechá nezapomenutelný dojem. Nečekejte a vyzkoušejte tento recept na čokoládové soufflé s pomerančem právě dnes!

Suroviny

  • 100 g tmavé čokolády
  • 2 lžíce pomerančové likéru (např. Cointreau)
  • 1 velký pomeranč (na kůru a šťávu)
  • 3 velká vejce, oddělená žloutky od bílků
  • 50 g cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • Máslo na vymazání formy
  • Cukr na vysypání formy

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Důkladně vymažte formy na soufflé máslem a vysypte je cukrem.
  2. Na vodní lázni rozpusťte čokoládu. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, odstraňte z vodní lázně a přidejte pomerančový likér, kůru a šťávu z pomeranče. Dobře promíchejte.
  3. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé a nadýchané směsi. Přidejte kukuřičný škrob a promíchejte.
  4. Zlehka vmíchejte rozpuštěnou čokoládovou směs do žloutkové směsi.
  5. V jiné míse se špetkou soli vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
  6. Pomocí špachtle opatrně vmícháte sníh z bílků do čokoládové směsi, aby směs zůstala vzdušná.
  7. Nalijte směs do připravených forem na soufflé, nechte přibližně 1 cm od horního okraje volné.
  8. Pečte v předehřáté troubě 15-18 minut nebo dokud soufflé nevykynou a nejsou na povrchu pevná, ale uvnitř měkká.
  9. Okamžitě podávejte, neboť soufflé brzy začne opadat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *