20. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Bazar Rajmah s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné Bazar Rajmah s rýží! Tento tradiční pokrm s indickými fazolemi a aromatičkou rýží je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si lahodné jídlo plné chutí a vůní Orientu. Buďte připraveni zapomenout na všechny ostatní recepty a nechat se unést jedinečnou chuťovou explozí Bazar Rajmah s rýží!

Suroviny

  • 1 šálek červených fazolí rajma
  • 2 šálky vody
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky kurkumy
  • 1/2 čajové lžičky papriky
  • 1/2 čajové lžičky kmínu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/4 šálku oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci dejte fazole rajma a zalijte je vodou. Vařte na mírném ohni asi 45 minut, dokud nejsou fazole měkké. Případně můžete použít konzervované fazole rajma a tuto kroku přeskočit.
  2. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte do pánve rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se nerozpadnou.
  4. Přidejte do směsi koriandr, kmín, kurkumu, papriku, kmín, sůl a pepř. Vařte dalších 5 minut.
  5. Přidejte vařené fazole rajma do směsi a vařte dalších 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí.
  6. Servírujte bazar rajmah s připravenou rýží. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *