20. 9. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s crostini aioli
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s crostini aioli je klasické provensálské rybí jídlo plné chuti moře. Tato lahodná polévka z ryb a mořských plodů podávaná s křupavými crostini posypanými aioli omáčkou je jistě skvělou volbou pro milovníky mořských delikates. Podívejte se na náš recept a uvařte si tuto bohatou pochoutku doma!

Suroviny:

  • 600 g rybího masa (losos, treska, mořský vlk, kreveta)
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 pór
  • 1 řapík celeru
  • 1 paprika
  • 200 ml bílého vína
  • 500 ml rybího vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř, provensálské bylinky
  • bageta
  • aioli (česneková majonéza)

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli, česnek, pór, celer a papriku.
  2. Přidáme na kostky nakrájená rajčata a dusíme do měkka.
  3. Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit alkohol.
  4. Přilijeme rybí vývar a necháme vařit cca 20 minut.
  5. Rybí maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do polévky. Vaříme dalších 10 minut.
  6. Po dochucení solí, pepřem a bylinkami je hotovo.
  7. Bagetu nakrájíme na plátky, které potřeme aioli a zapečeme v troubě.
  8. Podáváme bouillabaisse s crostini aioli.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *