20. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s crostini aioli je klasické provensálské rybí jídlo plné chuti moře. Tato lahodná polévka z ryb a mořských plodů podávaná s křupavými crostini posypanými aioli omáčkou je jistě skvělou volbou pro milovníky mořských delikates. Podívejte se na náš recept a uvařte si tuto bohatou pochoutku doma!
Suroviny:
- 600 g rybího masa (losos, treska, mořský vlk, kreveta)
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 pór
- 1 řapík celeru
- 1 paprika
- 200 ml bílého vína
- 500 ml rybího vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, provensálské bylinky
- bageta
- aioli (česneková majonéza)
Postup:
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli, česnek, pór, celer a papriku.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a dusíme do měkka.
- Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit alkohol.
- Přilijeme rybí vývar a necháme vařit cca 20 minut.
- Rybí maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do polévky. Vaříme dalších 10 minut.
- Po dochucení solí, pepřem a bylinkami je hotovo.
- Bagetu nakrájíme na plátky, které potřeme aioli a zapečeme v troubě.
- Podáváme bouillabaisse s crostini aioli.