20. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z pokrmařina a mango, který vám okamžitě zvedne náladu! Kombinace čerstvých mořských plodů s exotickou sladkostí manga je prostě nepřekonatelná. Připravte si chutné jídlo plné vitaminů a minerálů na vlastní kuchyni a nechte se unést jejich osvěžující chutí. S naším receptem na ceviche z pokrmařina a manga se stanete opravdovým mistrem vaření!
Suroviny:
- 400g čerstvého pokrmařina filetu, nakrájeného na kostičky
- 3 ripe mango, nakrájeného na kostičky
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky
- 1 hrnek šťávy z limetky
- 1 hrnek šťávy z pomeranče
- 1 hrnek nasekané čerstvé koriandru
- 1 hrnek nasekané mátové listy
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- V míse smíchejte pokrmařina, mango, cibuli a chilli papričku.
- Přidejte šťávu z limetky a pomeranče a důkladně promíchejte.
- Přidejte nasekaný koriandr a mátu a znovu promíchejte.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
- Nechte směs odpočívat v lednici minimálně 30 minut, aby chutě dobře prolnuly.
- Servírujte chlazené jako předkrm nebo lehký oběd.