20. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hubami a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohaté risotto s houbami a parmazánem je lahodná a sýtá italská specialita, která potěší každého milovníka dobrého jídla. Recept na toto lahodné jídlo najdete zde a můžete si ho jednoduše připravit i doma. Užijte si jedinečnou kombinaci rýže, hub a parmazánu!

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 500g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 l vývaru (masový nebo zeleninový)
  • 100g parmazánu
  • sůl, pepř, petrželka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo, osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud neabsorbuje tuk.
  4. Postupně přilévejte vývar a vařte risotto podle návodu na balení rýže (obvykle cca 18-20 minut).
  5. Přidejte kousek másla, nastrouhaný parmazán a promíchejte do hladka.
  6. Osolte, opepřete a můžete přidat nasekanou petrželku pro lepší chuť.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *