19. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na křupavé hranolky posypané lahodným cheddarem a osvěžující paprikou. Skvělá alternativa klasickým hranolkům, která vás nadchne svou chutí i vůní. S tímto jednoduchým receptem si pochutnáte na lahodném jídle plném chutí a vůní. A vaši milovaní budou jásat, až je budete servírovat!
Suroviny
- 500g brambor
- 100g chedraru
- 1 červená paprika
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky.
- Pokrájejte chedar na menší kousky a papriku na proužky.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete brambory a dochuťte je solí a pepřem.
- Přidejte chedar a papriku a zakapejte olivovým olejem.
- Pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 30 minut, dokud brambory nebudou zlatavé a chedar neztuhne.
- Po vychladnutí ihned podávejte.