19. 9. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kulajda s kurkumou a kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda s kurkumou a kokosem je lahodná a exotická verze tradiční české polévky. Vychutnejte si kombinaci hladkého kokosového mléka, chuťově bohaté kurkumy a klasických surovin kulajdy v jednom skvělém receptu. Vyzkoušejte tuto originální kombinaci a pochutnejte si na tropickém twistu vašeho oblíbeného pokrmu.

Suroviny:

  • 1 velká brambora
  • 1 cibule
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžička kurkuma
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 100 g houby (ideálně sušené šampiňony)
  • 1 lžíce hladká mouka
  • špetka soli a pepře
  • 1 vejce
  • 1 lžíce octa
  • petržel na ozdobu

Postup:

  1. Nejprve si oloupejte bramboru a nakrájejte ji na malé kostičky.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a osmažte na másle ve velkém hrnci.
  3. Přidejte kurkumu a nechte chvíli osmahnout.
  4. Přilijte zeleninový vývar a kokosové mléko a nechte provařit.
  5. Přidejte nakrájenou bramboru a houby a vařte, dokud brambora není měkká.
  6. Smíchejte hladkou mouku s trochou vody a přidejte do polévky jako zahuštění.
  7. Zalijte polévku octem a osolte a opepřete podle chuti.
  8. V míse rozklepněte vejce a pomalu přidejte do polévky za stálého míchání.
  9. Na závěr ozdobte nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *